Манол Панчовски поема своя първи въздъх за летене в изобразителното

...
 Манол Панчовски поема своя първи въздъх за летене в изобразителното
Коментари Харесай

Съвременни български художници - Манол Панчовски

 Манол Панчовски поема своя първи въздъх за хвърчене в изобразителното изкуство от брат си Цветан – също художник, прочут и доста съумял. Манол приключва художественото учебно заведение в столицата. После става част от ателието на младите художници към Съюза на българските художници, а 10 години по-късно е вписан и в секция „ Живопис “. Зад всичко това се крият отдадени на рисуването дни. Рисуване непременно, все пак. Всъщност Манол в никакъв случай не се е пъчил пред лъчите на публичните прожектори, въпреки неговият гений да му дава право на това. Той е безмълвен, не обича да приказва за себе си. Картините му приказват задоволително.

Съвременни български художници - Генко Генков

 Най-често Манол Панчовски през днешния ден може да бъде забелязан да се разхожда из двора на панагюрския исторически музеи и на Тутевата къща, където сега е организатор, да подрежда галерия в художествената изложба, или да споделя вицове, приведен над платното, над масата в ателието си…

Съвременни български художници - Димитър Вецин

 Манол Панчовски е взел участие в десетки общи и независими изложения. Напоследък излага освен в Панагюрище. Част от последните му произведения могат да се видят в единствения арт-магазин в града при галеристката Магдалена Стрелешка.

 

                                                                                                                 " В памет на брат ми "

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР